Izaberite akciju100 Godina Topličkog ustankaU nedelju 19.02.2017. veliki broj članova PAK MOSOR-a uzelo je učešće u maršu ''Topličkim junacima za nezaborav'' a koji je u znak sećanja na 100 godina od Topličkog ustanka organizovalo Društvo ''Stazama slavinh predaka''.
Na stazu dužine od 34 km krenuli smo iz sela Obilić u opštini Bojnik i preko Dubova, Žitorađe stigli u Prokuplje za oko 7.30 sati, što predstavlja respektabilnu brzinu obzirom na vremenske uslove, teren po kome smo išli i brojnost grupe. Na maršu je bilo oko 50 učesnika. Kako planinara, pripadnika žandarmerije i vojske, tako i drugih poštovaoca srpske istorije i rodoljuba iz Niša, Bojnika, Prokuplja, Surdulice, Lebana...

Usput smo nailazili na veliki broj srdačnih meštana sela, potomaka čuvenih topličkih ustanika, koji su nas pozdravljali a neki ugostili čajem, rakijom, sokovima i kafom i bili oduševljeni našom akcijom.
Posebna zahvalnost ide na adresu Vojske Srbije i Kolu srpskih sestara iz Prokuplja, koji su još jednom, kao i uvek do sada, pokazali svoj patriotizam i gostoljubivost.
Ovaj događaj je propraćen i medijski Blic
Slike sa akcije mozete videti na linku
Do neke druge akcije pozdrav.